Paradicsom, oregánó és fenyőmag adja meg ennek a halas receptnek az ízvilágát. Gyorsan elkészül az egészséges olaszos főfogás.

Grillezett kardhal fenyőmaggal

Elkészítési idő: pihentetés + 30 perc
Nehézség: 3

Grillezett kardhal fenyőmaggal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 db kardhal steak
  • 124 ml olívaolaj
  • 2 ek fenyőmag
  • 60 ml vörösbor ecet
  • 2 ek kapribogyó
  • 4 szál friss oregánó
  • fél kk méz
  • 2 db paradicsom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a fenyőmagokat, amikor még nem éri el a kívánt hőfokot a grill. Körülbelül 4 perc alatt süssük aranybarnára a magokat, majd tegyük őket félre.
  3. A kardhalakat fűszerezzük sóval, borssal és pihentessük 15 percig.
  4. Addig keverjük el az ecetet, az apróra vágott kapribogyóval, a két szál aprított oregánóval és a mézzel.
  5. Az olajból hagyjunk meg 2 evőkanálnyit és a többit lassan csorgassuk a kapribogyós páchoz. Keverjük el alaposan az egészet, majd a pácot is tegyük félre.
  6. A paradicsomokat karikázzuk fel és rendezzük el a tálaló tányérokon úgy, hogy enyhén átfedjék egymást és egy kis paradicsom szőnyeget képezzenek.
  7. A maradék olajjal kenjük le a halakat és tegyük fel őket a grillre.
  8. Süssük négy percig az egyik, majd 4 percig a másik oldalon, de csak egyszer fordítsuk meg és sülés közben ne piszkáljuk.
  9. A készre sült halakat tegyük a paradicsomágyra, jöhet még a halra egy csipet só és bors, majd a korábban elkészített páccal is locsoljuk meg.
  10. Végül tegyük rájuk az oregánó szálakat és a fenyőmagokat díszítésnek.
  11. Tálalás előtt hagyjuk egy picit pihenni, hogy a pác átjárhassa a halat.