Sajt, bacon és metélőhagyma is gazdagítja ezt a nem hagyományos formában készített grillezett zöldségköretet.

Grillezett karfiol baconnel

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 2

Grillezett karfiol baconnel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 2 fej karfiol
  • 8 szelet bacon
  • 300 dkg sajt
  • 60 ml olívaolaj
  • fél kk fokhagyma por
  • fél kk pirospaprika
  • fél kk só
  • negyed kk fekete bors
  • 2 ek metélőhagyma
  • 1 db farm öntet

Elkészítés:

Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
A karfiol fejeket vágjuk 2 cm vastag, "steak" szeletekre.
Egy kisebb tálkában keverjük össze az olajat, a fokhagyma port, a paprikát, a sót és a borsot.
Ezzel a keverékkel kenjük le aztán a karfiol steakeket mindkét oldalán.
Oldalanként 8 perc alatt süssük meg a karfiolokat.
Amikor megfordítjuk a karfiolokat, szórjuk meg őket a sajttal és hagyjuk, hogy ráolvadjon a zöldségre.
A vágáskor leesett apró karfiolokat is tegyük fel bátran és a baconnel együtt süssük őket is pirosra, körülbelül 6 perc alatt.
Amikor elkészült a karfiol, szórjuk meg őket a baconnel, az aprított metélőhagymával, majd locsoljuk meg farm öntettel.

.