Lassan beköszönnek a boltok polcaira a tavaszi zöldségek, egyre nagyobb választékot kínálva a köretek terén. Most egy olyan retek salátával jelentkezünk, ami bármilyen grillhús mellett megállja a helyét!

Grillezett retek rozmaringos vajjal

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 2

Grillezett retek rozmaringos vajjal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 3 csokor retek
  • 100 g vaj
  • 3 ek tejszín
  • 1 ek citromlé
  • 1 kk rozmaring
  • 1 kk só
  • 2 marék zöld saláta mix

Elkészítés:

  1. Egy kisebb edényben (akár az oldalégőn, akár a rácsokon) olvasszuk fel a vaj felét, majd pirítsuk 3-5 percig. Ezután vegyük le grillről és hagyjuk kihűlni.
  2. A megbarnított vajat keverjük el a maradék vajjal, a tejszínnek, a citromlével, a rozmaringgal és a sózzuk ízlés szerint. Jól dolgozzuk össze a vajas szószt, és tegyük kicsit félre.
  3. A megtisztított és grillezéshez előkészített retkekre locsoljunk két kanálnyi vajas szószt, és forgassuk össze, hogy mindenhol bevonja a vaj a retket.
  4. Ezután mehet is fel a grillre a retek egy zöldségkosárban, körülbelül 5 percre. Amikor már enyhén megkapta a tűz a retket, vegyük le őket és tegyük egy nagyobb tálba, amit a tálaláshoz használhatunk.
  5. A retek mellé szórjuk a saláta mixet, és forgassuk össze jó alaposan. Egy kevés sóval és a maradék vajjal kínáljuk.
  6. Nagyon finom vele a fokhagymás kenyér vagy a natúr csirkemell, esetleg lazac.