Lassan itt a húsvét. Gondolkodott már azon, hogy mi kerül majd a húsvéti ünnepi asztalra? Süssön báránycombot gázgrillen! Hoztunk egy igazán egyszerű, de nagyszerű receptet.

Grillezett rozmaringos báránycomb

Elkészítési idő: 90 perc perc
Nehézség: 2

Grillezett rozmaringos báránycomb

írta: Bácsalmási Katalin

Hozzávalók:

  • 1,5-2 kg báránycomb
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál friss rozmaring
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

Elkészítés:

  1. Pác készítése:
    • A fokhagymát apróra vágjuk, a rozmaringot finomra aprítjuk.
    • Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a fokhagymát, a rozmaringot, sót és borsot.
  2. Báránycomb előkészítése:
    • A báránycombot alaposan megmossuk, szárazra töröljük.
    • A húst alaposan bedörzsöljük a páccal, ügyelve arra, hogy mindenhol egyenletesen befedje.
    • Letakarjuk, és legalább 2 órára, de akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni.
  3. Grillezés:
    • A Broil King gázgrillt előmelegítjük közepes hőfokra.
    • A báránycombot a grillrácsra helyezzük, és oldalanként 15-20 percig sütjük, amíg a hús aranybarna nem lesz, és a belseje el nem éri a kívánt hőmérsékletet (közepesen átsütve kb. 60-65°C).
    • A sütési idő a comb méretétől és a grill hőmérsékletétől függően változhat.
    • A sütés közben a húst időnként meglocsoljuk a páccal.
  4. Pihentetés:
    • A megsült báránycombot levesszük a grillről, és alufóliába csomagolva 10-15 percig pihentetjük, mielőtt felszeleteljük.
  5. Tálalás:
    • A báránycombot szeletekre vágva tálaljuk, köretként kínálhatunk hozzá grillezett zöldségeket, burgonyát vagy friss salátát.

Tippek:

  • A báránycombhoz jól illik a fokhagymás-rozmaringos burgonya vagy a grillezett zöldségek.
  • A páchoz adhatunk egy kevés citromlevet, fehérbort vagy mustárt is.
  • A hús maghőmérsékletének ellenőrzéséhez használjunk maghőmérőt.

Jó étvágyat!