A gyros, döner és shawarma tulajdonképpen egyformán készül, de más formában, más kiegészítőkkel együtt fogyasztják. A shawarmát leginkább szendvicsbe érdemes pakolni, de pitában is nagyon finom lesz.

Grillezett shawarma csirkéből

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Grillezett shawarma csirkéből

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb filé
  • 2 ek kömény
  • 2 ek koriander - őrölt
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 2 kk só
  • 6 ek olívaolaj
  • fél kk cayenne bors
  • 1 kk gyömbérpor
  • 1 kk feketebors
  • 1 kk kurkuma
  • 2 kk szegfűbors - őrölt

Elkészítés:

  1. A fűszereket keverjük össze egy kis tálkában, majd adjuk hozzá az olajat és a zúzott fokhagymát. Addig dolgozzuk össze, amíg egy krémes fűszerkeveréket nem kapunk.
  2. A csirkéről szedjük le a bőrét és vágjuk fel falatnyi darabokra.
  3. A fűszereket alaposan dörzsöljük bele a csirkébe és hagyjuk állni legalább 20 percig. (Eddig a lépésig akár előre is dolgozhatunk, a hús 1-2 napig is pihenhet a hűtőben.)
  4. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  5. A falatnyi csirkéket húzzuk nyársra és zárt tető alatt süssük 5 percig oldalanként.
  6. Amikor már kellően megpirult a csirke külseje, még áttehetjük a nyársakat a grill egy hidegebb (közepes fokra felfűtött) részére és hagyhatjuk teljesen átsülni  további 10 perc alatt.
  7. Ezután vegyük le a csirkét és salátával, csípős szósszal töltsük szendvicsbe.