- írta: Peitli Csilla
Egy könnyed friss előétel, amely fűszerességével és pikáns ízével elegánsan indítja az étkezést
Grillezett lazac - mousse Broil King Imperial gázgrillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1 db lazacfilé
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál méz
- 50 g Suncity Balu rub
- 2 szál kapor
- 3 dl tejszín
Elkészítés:
Az Imperial gázgrillt felfűtöm, de csak a két szélső gázégőt gyújtom be. A két középső égőt be sem gyújtom, ide kerül majd a lazac.
Néhány citrom karikát vágok, amit a beáztatott cédruslapra teszek, majd erre helyezem a lazacot. A mézet és a mustárt elkeverem, majd a lazacra kenem és befűszerezem a Balu rubbal és a grillbe teszem. 250 fokon 15 perc alatt készre sütöm.
A bőrét leveszem, a tejszínnel összeturmixolom és egy szitán átszűröm, majd habszifonba töltöm, és a pirítósra fújom. Friss kaporral, citrom cikkel és kapri gyümölccsel tálalom.