Kóstolja meg ezt a könnyű, pikáns lazacot, mely fél óra alatt el is készül! Ezért megéri begyújtani a grillt!

Gyömbéres-juharszirupos grillezett lazac

Elkészítési idő: 30 perc perc
Nehézség: 1

Gyömbéres-juharszirupos grillezett lazac

írta: Bácsalmási Katalin

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál juharszirup
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál rózsabors (frissen őrölt)
  • 0,5-1 evőkanál sriracha szósz
  • 2 nagyobb darab lazacfilé
  • ízlés szerint balzsamecet
  • 1 kisebb fej brokkoli
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint só
  • olívaolaj
  • 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér

Elkészítés:

1. Gyújtsa be a grill készüléket és melegítse fel 285 C fokra.

2. A lazac pácléhez keverje össze a szójaszószt, a juharszirupot, a srirachát és a reszelt gyömbért.

3. A lazacot papírtörlővel jól megszárítjuk, hogy minden nedvességet felszívjon, és ropogós legyen a bőre. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Helyezzük a páclébe bőrös oldalával felfelé egy sekély serpenyőben 5 percre, ügyeljünk arra, hogy a bőrös oldal a lehető legszárazabb maradjon. Ezután alaposan olajozza és sózza meg a lazac bőrét, hogy ne ragadjon a rostélyhoz.

4. A brokkolit locsolja meg olíva olajjal és balzsam ecettel. Sózza, borsozza. 

5. Először tegye a brokkolit a grillre, és süsse körülbelül 10 percig. Ezután a lazacot bőrrel lefelé, zárt grillben 4-5 percig grillezze.

6. Nyissa ki a grillt, alaposan kenje be a maradék páclével, majd szórja meg a lazacot őrölt rózsaborssal és fordítsa meg. Süsse további 3-5 percig, amíg közepesen átsül.

7. Vegye le a brokkolit és a lazacot a grillről. Locsolja meg a brokkolit balzsam ecettel és őrölt rózsaborssal. Díszítse a lazacot vékonyra szeletelt gyömbérrel. Jó étvágyat!