Friss, édes és enyhén füstös a grillezett paprikának köszönhetően.

Ananászos salsa

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 1

Ananászos salsa

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 konzerv ananász
  • fél db lila hagyma
  • 1 db kaliforniai paprika (piros)
  • 1 db kaliforniai paprika (zöld)
  • 1 db jalapeno
  • 1 db lime
  • 2 ek koriander zöldje
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  2. A hagymát vágjuk apróra és tegyük egy nagyobb tálba.
  3. Adjuk hozzá a kisebb darabokra vágott ananászt.
  4. A paprikákat vágjuk nagyobb darabokra és a grillen pirítsuk le őket 1-1 perc alatt.
  5. Ezután vágjuk kisebbre és tegyük őket is a tálba.
  6. Locsoljuk meg az egészet a lime levével, szórjuk meg a sóval és végül hintsük meg a koriander zöldjével.
  7. Rázzuk össze a salsát, amíg szépen összekevernek az alapanyagok és hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek.
  8. Húsok mellé vagy tortillához is kiváló!