A grillezett dinnye egy hűsítő falat a nyári melegben, amit édesen és sósan is elkészíthetsz! Jöjjön most két recept!
Grillezett görögdinnyék nyári estékre
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db görögdinnye
- 2 dl amaretto
- 50 g feta sajt
- 2 db shalottahagyma
- 3 ek méz
- 60 g kecskessajt
- 2 ek almaecet
- ízlés szerint menta
Elkészítés:
- Az édes, desszert dinnyéhez vágjunk a dinnyéből nagyobb kockákat.
- Áztassuk a dinnyét az amarettóban, legalább 30 percig, majd közepes/magas hőfokra előmelegített grillen pirítsuk le a dinnye darabokat 2 percig, oldalanként.
- Ezután vegyük le a dinnyéket és a feta sajttal valamint egy kevés aprított mentával megszórva tálalhatjuk is.
- A másik recepthez dinnye szeletekre lesz szükség, tehát a maradék dinnyét vágd fel 1 cm-es szeletekre.
- Ugyanúgy közepes/magas hőfokot használjunk.
- A megpucolt hagymát tegyük fel puhulni a grillre 6 percre.
- Ezután vegyük le őket a grillre, szeleteljük vékonyra és tegyük egy tálkába.
- Locsoljuk meg az almaecettel és hagyjuk állni 10 percig.
- Közben a dinnye szeleteket kenjük le a mézzel, ízesítsük egy csipet sóval és süssük őket 2 percig a grillen, hogy megjelenjenek a grill jelek.
- Amikor elkészült a dinnye, szedjük őket tányérra, locsoljuk meg a maradék mézzel, szórjuk meg a kecske sajttal és a hagymával, majd a maradék friss mentával meghintve kínáljuk!