A grillezett dinnye egy hűsítő falat a nyári melegben, amit édesen és sósan is elkészíthetsz! Jöjjön most két recept!

Grillezett görögdinnyék nyári estékre

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 1

Grillezett görögdinnyék nyári estékre

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db görögdinnye
  • 2 dl amaretto
  • 50 g feta sajt
  • 2 db shalottahagyma
  • 3 ek méz
  • 60 g kecskessajt
  • 2 ek almaecet
  • ízlés szerint menta

Elkészítés:

  1. Az édes, desszert dinnyéhez vágjunk a dinnyéből nagyobb kockákat.
  2. Áztassuk a dinnyét az amarettóban, legalább 30 percig, majd közepes/magas hőfokra előmelegített grillen pirítsuk le a dinnye darabokat 2 percig, oldalanként.
  3. Ezután vegyük le a dinnyéket és a feta sajttal valamint egy kevés aprított mentával megszórva tálalhatjuk is.

 

  1. A másik recepthez dinnye szeletekre lesz szükség, tehát a maradék dinnyét vágd fel 1 cm-es szeletekre.
  2. Ugyanúgy közepes/magas hőfokot használjunk.
  3. A megpucolt hagymát tegyük fel puhulni a grillre 6 percre.
  4. Ezután vegyük le őket a grillre, szeleteljük vékonyra és tegyük egy tálkába.
  5. Locsoljuk meg az almaecettel és hagyjuk állni 10 percig.
  6. Közben a dinnye szeleteket kenjük le a mézzel, ízesítsük egy csipet sóval és süssük őket 2 percig a grillen, hogy megjelenjenek a grill jelek.
  7. Amikor elkészült a dinnye, szedjük őket tányérra, locsoljuk meg a maradék mézzel, szórjuk meg a kecske sajttal és a hagymával, majd a maradék friss mentával meghintve kínáljuk!