Sajt és szőlő remek párosát emelheted újabb szintre, ha a grillen megpirítod a gyümölcsszemeket. Hogyan?

Grillezett szőlő mozzarellával

Elkészítési idő: pihentetés + 10 perc
Nehézség: 1

Grillezett szőlő mozzarellával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 350 g szőlő
  • 2 ek borecet
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 kk barna cukor
  • 2db db mozzarella
  • 6 db kis ág bazsalikom
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítés:

  1. Egy közepes méretű tálban keverd össze az ecetet, az olajat, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot.
  2. Ebbe a pácba áztasd be a megmosott szőlőszemeket legalább 1 órát, majd fűzd őket nyársra és mehetnek is az előmelegített grillre.
  3. A közepes hőfokra melegített grillen 2-3 perc alatt enyhén pirítsuk meg a szőlőt, félidőben fordítva egyet a nyárson.
  4. A mozzarellát tépjük ketté, tegyünk mellé egy szőlő nyársat és a megmaradt páclével locsoljuk meg őket.
  5. Szórjuk meg a friss bazsalikommal és tálalhatjuk is a finom előételt.