Sajt és szőlő remek párosát emelheted újabb szintre, ha a grillen megpirítod a gyümölcsszemeket. Hogyan?
Grillezett szőlő mozzarellával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 350 g szőlő
- 2 ek borecet
- 3 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 kk barna cukor
- 2db db mozzarella
- 6 db kis ág bazsalikom
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
- Egy közepes méretű tálban keverd össze az ecetet, az olajat, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot.
- Ebbe a pácba áztasd be a megmosott szőlőszemeket legalább 1 órát, majd fűzd őket nyársra és mehetnek is az előmelegített grillre.
- A közepes hőfokra melegített grillen 2-3 perc alatt enyhén pirítsuk meg a szőlőt, félidőben fordítva egyet a nyárson.
- A mozzarellát tépjük ketté, tegyünk mellé egy szőlő nyársat és a megmaradt páclével locsoljuk meg őket.
- Szórjuk meg a friss bazsalikommal és tálalhatjuk is a finom előételt.