Ha biztosra akarsz menni a lazaccal, amit először készítenél, akkor ez a recept tuti siker. A grillezés mellett a brine-olást is kipróbálhatod és percek alatt ott a finom fogás a tányéron.
A legegyszerűbb grillezett lazac
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 5 dl víz
- 2 ek só
- 4 db lazac filé
- 1 ek olaj
Elkészítés:
- A biztos siker érdekében először egy sós oldatban (brine) pihentetjük a lazacot.
- Ehhez keverjük össze a hideg vizet a sóval, amíg ez utóbbi teljesen elolvad, majd tegyük bele a halakat és hagyjuk ott 10 percig.
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A lazacokat vegyük ki 10 perc után és törölgessük szárazra, majd olajozzuk le a felületét.
- Tegyük fel a lazacokat a grillre és süssük először 3 percig bőrrel lefelé, majd fordítsuk meg és süssük újabb 3 percig. Hat perc után nézzük meg, hogy teljesen átsült-e. (A színe teljesen opálossá változott?)