A bazsalikom és a mustár keveréke miatt igazán ízes, aromás fogás lesz a végeredmény, amit még azok is örömmel fogyasztanak majd, akik nem szeretik a garnéla ízét.
Bazsalikomos garnéla a grillről
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1,2 kg garnéla
- 2 ek olívaolaj
- 60 ml vaj
- 1,5 db citrom leve
- 3 ek mustár
- fél marék friss bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- 8 g só
Elkészítés:
- Egy kisebb edényben keverjük össze a pác hozzávalóit: olívaolaj, olvasztott vaj, citromlé, mustár, apróra vágott bazsalikom, zúzott fokhagyma és a só.
- A megtisztított, vénátlanított garnélákat fogassuk bele a pácba, majd jöhet a pihentetés. Hűtőben, legalább 1 óra hosszát.
- Ezután melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- A garnélákat (5-6 db-ot) húzzunk nyársra, és enyhén beolajozott rácsokon süssük pirulásig. A delikát hús gyorsan átsül, mindössze 4-6 percre lesz szükség, hogy a hús szép opálossá váljon.
- Egyszeri forgatás után pirítsuk még egy kicsit, majd azonnal vegyük le a rácsról, és tálaljuk!