A bazsalikom és a mustár keveréke miatt igazán ízes, aromás fogás lesz a végeredmény, amit még azok is örömmel fogyasztanak majd, akik nem szeretik a garnéla ízét.

Bazsalikomos garnéla a grillről

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Bazsalikomos garnéla a grillről

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1,2 kg garnéla
  • 2 ek olívaolaj
  • 60 ml vaj
  • 1,5 db citrom leve
  • 3 ek mustár
  • fél marék friss bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 8 g só

Elkészítés:

  1. Egy kisebb edényben keverjük össze a pác hozzávalóit: olívaolaj, olvasztott vaj, citromlé, mustár, apróra vágott bazsalikom, zúzott fokhagyma és a só.
  2. A megtisztított, vénátlanított garnélákat fogassuk bele a pácba, majd jöhet a pihentetés. Hűtőben, legalább 1 óra hosszát.
  3. Ezután melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  4. A garnélákat (5-6 db-ot) húzzunk nyársra, és enyhén beolajozott rácsokon süssük pirulásig. A delikát hús gyorsan átsül, mindössze 4-6 percre lesz szükség, hogy a hús szép opálossá váljon.
  5. Egyszeri forgatás után pirítsuk még egy kicsit, majd azonnal vegyük le a rácsról, és tálaljuk!