Füstölt pisztrángkrém tormával

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: 2

Füstölt pisztrángkrém tormával

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 1 szelet filé pisztráng
  • 120 g krémsajt
  • 15 g torma
  • 15 g zeller
  • 120 ml majonéz
  • 15 ml citromlé
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csipet só
  • 2 csipet bors
  • 1 db lilahagyma

Elkészítés:

  1. A kisebb részekre szedett füstölt halat keverd össze a krémsajttal, a majonézzel és a tormával.
  2. A hagymát, a zellert és petrezselymet egy aprítóban vágd apróra, majd add ezt is a halas keverékhez.
  3. Egy fakanállal keverd össze a halas masszát, de ne túl hevesen. A cél, hogy a hal ne törjön össze teljesen, maradjon felismerhető a krémben.
  4. Ezután add a krémhez a citromlevet, végül pedig ízesítsd sóval és a borssal.
  5. Kenyérszeletekre kenve, zöldséges díszítéssel tálald, még az ünnepi asztalra is tökéletes előétel.

Extra tippek:

  • Egészségesebb lesz a végeredmény, ha a majonéz helyett ugyanakkora mennyiségű tejfölt használsz. A hal íze is jobban dominál majd, de kevésbé lesz testes a pisztrángkrém.
  • Erősebb lesz a végeredmény, ha a bekevert bolti, üveges torma helyett saját magad reszeled bele az ételbe frissen a tormát.
  • A recept más hallal, például füstölt lazaccal is elkészíthető.