Az angolna talán az első választás egy grillvacsorához, de aki már kóstolta ez a japán változatot, az nem gondolkodik kétszer. Ízletes, izgalmas és olvad a szájban.
Grillezett angolna OFYR-on sütve
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 500 g angolna filé
- 1,5 ek szaké
- 60 ml mirin
- 2,5 ek barna cukor
- 60 ml szójaszósz
Elkészítés:
- A mirint és szakét főzzük fel a cukorral, majd adjuk hozzá a szójaszószt.
- Forraljuk kis lángon 10 percig, hogy besűrűsödjön. (Ezt akár napokkal a grillezés előtt is megtehetjük.)
- Melegítsük elő a grillt.
- Az angolna bőrét irdaljuk be, hogy sütés közben majd ne kunkorodjon fel.
- Tegyük fel az angolnákat a grillre a bőrrel lefelé és süssük 3 percig.
- Ekkor fordítsuk meg és süssük újabb 3 percig.
- Kenjük le a korábban elkészített szósszal az angolnákat, majd süssük további 1 percig.
- Fordítsuk meg, kenjük le újra és süssük készre újabb 1 perc alatt.
- Rizzsel kínáljuk, az angolnákat falatnyi darabokra vágva.