A fóliás hús egszerű elkészítéshez hasonlóan itt is kis csomagokat kell készíteni a grillezéshez, de az ízletes rákok nagyon hamar megsülnek, így ez nemcsak egy egyszerű, hanem egy gyors recept is.

Grillezett fóliás rák

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Grillezett fóliás rák

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 600 g garnéla
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db kukorica
  • 400 g krumpli
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db citrom
  • 4 ek vaj
  • 1 ek rák fűszerkeverék
  • 1 kk só

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
  2. Vágjunk le 4 nagyobb darabot a fóliából, amiből készülnek majd a batyuk.
  3. Osszuk el négy felé a tisztított garnélát, a megpucolt és felaprított krumplit, a zúzott fokhagymát, a kisebb darabokra vágott kukoricát.
  4. Locsoljuk meg az egészet olívaolajjal, és fűszerezzük a rák (vagy halas) fűszerkeverékkel, sóval, esetleg borssal).
  5. Gyengéden keverjük össze az egészet, majd tegyünk mindegyik halom tetejére egy gerezd citromot és egy evőkanál vajat.
  6. Csomagoljuk be a hozzávalókat a fóliába, hogy teljesen befedje az egészet, és süssük a grillen 10-15 percig.
  7. A grillről levéve azonnal tálalható.