A fóliás hús egszerű elkészítéshez hasonlóan itt is kis csomagokat kell készíteni a grillezéshez, de az ízletes rákok nagyon hamar megsülnek, így ez nemcsak egy egyszerű, hanem egy gyors recept is.
Grillezett fóliás rák
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 600 g garnéla
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db kukorica
- 400 g krumpli
- 2 ek olívaolaj
- 1 db citrom
- 4 ek vaj
- 1 ek rák fűszerkeverék
- 1 kk só
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő magas hőfokra.
- Vágjunk le 4 nagyobb darabot a fóliából, amiből készülnek majd a batyuk.
- Osszuk el négy felé a tisztított garnélát, a megpucolt és felaprított krumplit, a zúzott fokhagymát, a kisebb darabokra vágott kukoricát.
- Locsoljuk meg az egészet olívaolajjal, és fűszerezzük a rák (vagy halas) fűszerkeverékkel, sóval, esetleg borssal).
- Gyengéden keverjük össze az egészet, majd tegyünk mindegyik halom tetejére egy gerezd citromot és egy evőkanál vajat.
- Csomagoljuk be a hozzávalókat a fóliába, hogy teljesen befedje az egészet, és süssük a grillen 10-15 percig.
- A grillről levéve azonnal tálalható.