Egy igazi klasszikus saláta, amit különlegessé tesz a grillezett lazac. Könnyű, egészséges és gyorsan elkészül.
Grillezett lazac Caesar salátával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 szelet lazacfilé
- 2 gerezd fokhagyma
- 120 ml teriyaki szósz
- 2 ek parmezán sajt
- 200 ml Caesar saláta öntet
- 1 zacskó saláta mix
Elkészítés:
- A fokhagymát vágjuk fel apróra és keverjük el a teriyaki szósszal.
- Ebben a pácban pihentessük a halat, amíg felfűt a grillt.
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Amikor elég meleg a grill, tegyük fel a halszeleteket a beolajozott rácsokra.
- Lezárt tető alatt süssük 4-6 percig oldalanként.
- Amikor a hal húsa szép rózsaszínre vált és egy villával is könnyen lemezeire válik a hal, vegyük le a grillről.
- A salátát osszuk el négy tányérba, locsoljuk le öntettel és tegyünk rájuk egy-egy szelet halat.
- Végül szórjuk meg az egészet a parmezán sajttal.