Egy igazi klasszikus saláta, amit különlegessé tesz a grillezett lazac. Könnyű, egészséges és gyorsan elkészül.

Grillezett lazac Caesar salátával

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 3

Grillezett lazac Caesar salátával

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazacfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 120 ml teriyaki szósz
  • 2 ek parmezán sajt
  • 200 ml Caesar saláta öntet
  • 1 zacskó saláta mix

Elkészítés:

  1. A fokhagymát vágjuk fel apróra és keverjük el a teriyaki szósszal.
  2. Ebben a pácban pihentessük a halat, amíg felfűt a grillt.
  3. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  4. Amikor elég meleg a grill, tegyük fel a halszeleteket a beolajozott rácsokra. 
  5. Lezárt tető alatt süssük 4-6 percig oldalanként. 
  6. Amikor a hal húsa szép rózsaszínre vált és egy villával is könnyen lemezeire válik a hal, vegyük le a grillről.
  7. A salátát osszuk el négy tányérba, locsoljuk le öntettel és tegyünk rájuk egy-egy szelet halat. 
  8. Végül szórjuk meg az egészet a parmezán sajttal.