Finom, egészséges és házilag készített fűszerezése miatt könnyen személyre szabható. A grillezett lazac gyorsan elkészül és nem terheli a gyomrot sem.

Grillezett lazac zöldffűszeres vajjal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Grillezett lazac zöldffűszeres vajjal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 szelet lazacfilé
  • 220 g vaj
  • 3 ek citromlé
  • 2 marék friss zöldfűszerek
  • 1 ek olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Egy aprítóba kockázzuk bele a vajat és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Kezdjük el összedolgozni, hogy krémes állagot kapjunk. Ehhez többször állítsuk meg a gépet és kaparjuk le a vajat az oldalakról.
  2. Amikor már kezd krémesedni a vaj, adjuk hozzá a kedvenc zöldfűszereinket (mint a petrezselyem, bazsalikom, kapor, snidling vagy kakukkfű).
  3. Adjuk a vajhoz a citromlevet is és dolgozzuk össze az egészet krémes állagú, fűszervajjá.
  4. A vajból formázzunk hengert és tekerjük fóliába, majd mehet is a hűtőbe dermedni.
  5. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  6. A lazacokat kenjük le az olajjal és sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
  7. Amikor meleg a grill, tegyük fel a halakat a rácsra és bőrös felükkel lefelé süssük  percig.
  8. Ekkor fordítsuk meg és süssük újabb  percig, hogy teljesen átsüljön a lazac.
  9. A lazacokat helyezzük tányérra és tálalás előtt egy-egy karika fűszervajat tegyünk a tetejükre, hogy a melegtől ráolvadjon a fűszeres, krémes vaj.