Köményes rák

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Köményes rák

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 900 g garnél
  • 60 ml olívaolaj
  • 5 g kurkuma
  • 3 g őrölt kömény
  • 2 g őrölt koriander
  • 5 g só
  • 5 g bors
  • 10 g koriander levél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom - leve, héja

Elkészítés:

  1. Egy kisebb edényben keverj össze minden hozzávalót a rák kivételével.

  2. A tisztított rákokat helyezd egy zárható zacskóba, majd öntsd rá a pácot.

  3. Zárd le a zacskót, és jól rázd össze, hogy a pác mindenhol egyenletesen beborítsa a rákokat., majd hagyd állni 15-30 percig.

  4. Amíg a rákok pácolódnak, készítsd elő a grilltS. Közepes hőfokra melegítsd fel, igény szerint beolajozhatod kicsit a rácsokat is, de ez a lépés akár el is maradhat.

  5. A rákokat ezután helyezd fel a rácsra és süsd mindkét oldalát 2-2 percig.

Extra tippek:

  • A rák méretétől függően változhat a sütési idő, de ha a rák húsa mindenhol, egyenletesen rózsaszín színűre változik, akkor kész is vagy.

  • Ha túl nagy a rácsok közötti rész a rákok méretéhez viszonyítva, akkor egy bambusz rúdra fűzz fel 4-5 rákot, és süsd őket együtt. Így forgatni is könnyebb lesz.

  • A recepthez a friss rák az ideális, de ha csak fagyasztottat sikerül beszerezni azzal is dolgozhatsz. Ebben az esetben mindig a felengedett rákkal dolgozz.