A garnéla nagyon érzékeny hozzávaló, de ha jól sikerül, akkor igazán ütős lesz a végeredmény. Ezzel a recepttel nem könnyű mellényúlni, de érdemes hozzá tisztított garnélát beszerezni.
Pácolt grill rák
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 900 g garnéla
- 3 gerezd fokhagyma
- 80 ml olívaolaj
- 60 ml paradicsomszósz
- 2 ek borecet
- 2 ek friss bazsalikom
- fél kk só
- negyed kk cayenne bors
Elkészítés:
- A garnélákat tisztítsuk meg és vénátlanítsuk, ha nem tisztított változatot sikerült beszerezni.
- Egy nagyobb edényben keverjük össze a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, a paradicsomszószt és a borecetet.
- Ízesítsük az apróra vágott friss bazsalikommal, sóval és cayenne borssal. Jól keverjük össze a szószt.
- A garnélákat óvatosan forgassuk bele a szószba, majd tegyük be a hűtőbe kicsit pihenni. 30-60 perc elég is, időnként keverjük át.
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A garnélákat húzzuk nyársra, hogy könnyebb legyen egyben kezelni őket.
- Enyhén megolajozott rácson süssük a garnélát oldalanként 2-3 percig vagy amíg opálossá nem válik a húsa. Azonnal tálaljuk.