A garnélából könnyen elkészíthető fogások süthetőek, mert alig pár perc hőkezelés elég nekik. Amilyen egyszerűek, olyan finomat, pláne, ezzel az extra ropogósággal.
Ropogós grillezett rák
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 900 g garnéla
- 60 ml olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 120 g prézli
- 1,5 ek szárított petrezselyem
Elkészítés:
- A tisztított, vénátlanított garnélákat tegyük egy nagyobb tálba, ahol összekeverhetjük az olívaolajjal és az apróra vágott fokhagymával.
- Adjuk hozzá a szárított petrezselymet és a zsemlemorzsát is mielőtt jól összekeverjük az egészet.
- A rákocskákat húzzuk nyársra, és tegyük félre a hűtőbe 1-2 órára.
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- Amikor elég meleg a grill, tegyük fel a nyársakat sülni. Oldalanként 2 perc alatt pirítsuk meg. Ha a morzsa kezd színt kapni és a rák húsa opálossá válik, már tálalható is a ropogós nyárs.