A garnélából könnyen elkészíthető fogások süthetőek, mert alig pár perc hőkezelés elég nekik. Amilyen egyszerűek, olyan finomat, pláne, ezzel az extra ropogósággal.

Ropogós grillezett rák

Elkészítési idő: pihentetés + 20 perc
Nehézség: 2

Ropogós grillezett rák

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 900 g garnéla
  • 60 ml olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 120 g prézli
  • 1,5 ek szárított petrezselyem

Elkészítés:

  1. A tisztított, vénátlanított garnélákat tegyük egy nagyobb tálba, ahol összekeverhetjük az olívaolajjal és az apróra vágott fokhagymával.
  2. Adjuk hozzá a szárított petrezselymet és a zsemlemorzsát is mielőtt jól összekeverjük az egészet.
  3. A rákocskákat húzzuk nyársra, és tegyük félre a hűtőbe 1-2 órára.
  4. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  5. Amikor elég meleg a grill, tegyük fel a nyársakat sülni. Oldalanként 2 perc alatt pirítsuk meg. Ha a morzsa kezd színt kapni és a rák húsa opálossá válik, már tálalható is a ropogós nyárs.