A friss zöldfűszerek és a fenyőmag illatos aromája remekül megy a lazachoz, amit a cédrus lap füstje tesz tökéletessé.

Zöldfűszeres lazac

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Zöldfűszeres lazac

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 700 g bőrös lazacfilé
  • 100 g friss kapor
  • 100 g friss petrezselyem
  • 3 ág kakukkfű
  • 1 db citrom
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 ek fenyőmag
  • 1 kk só
  • negyed kk barna cukor
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Áztassuk be a cédrus lapot langyos vízbe a grillezés előtt legalább 30 perccel.
  2. Melegítsük elő a grillt 180-200°C-ra
  3. Vegyük ki a cédrus lapot, amikor már jól megszívta magát, töröljük szárazra, majd kenjük le olajjal az egyik felét.
  4. Az olajos felére tegyük fel a lazacot bőrrel lefelé.
  5. A lazacot szórjunk meg a cukorral, a sóval, a borssal, a citrom reszelt héjával és az apróra tört fenyőmaggal.
  6. Végül locsoljuk meg a maradék olajjal.
  7. A zöldfűszereket aprítsuk össze és terítsük be velük a lazac felszínét.
  8. Mehet a cédrus lap a grillre 30-40 percre, amíg szépen megsül a lazac.