Mindenki számára egy ismert étel a hot-dog. Most egy speciális verzióját szeretném bemutatni egy nagy csavarral. Igy készül a Kamado Joe verzió
Hot Dog egyenesen a Kamado Joe receptkönyvéből
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 8 db sütnivaló kolbász
- 1 doboz dobozos sör
- 1 db camambert sajt
- 20 dkg szeletelt bacon
- 2 db piros alma
- 0,5 dl alma cider ecet
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
Direkt sütéssel 250 fokra fűtöm fel a sütőt. 3 öntöttvas serpenyőt fogok használni egyszerre ezért a Big Joe II-t gyújtottam be. az egyik serpenyőbe 8db kolbászt teszek és ráöntök egy kis doboz sört, majd a rácsra teszem. A második serpenyőbe a felcsíkozott bacont teszem, a harmadikba pedig a camambert sajtot.
Amíg sülnek, addig az almákat felkockázom, sóval és borssal fűszerezem, majd ráöntöm az almaecetet.
Először a bacont veszem le, amikor teljesen megpirult. A zsírjával meglocsolom a félbevágott hot-dog rudakat.
Ezután a sajt olvad meg teljesen és azt is leveszem a grillről. kb 35-40 perc után a kolbászokat kiemelem a sörből és a grillre teszem, hogy szépen megpiruljanak. Amikor a kolbászok is készen vannak, a péksüteményt is megpirítom a grillen.
Minden hot-dog rúdba 1-1 kolbászt teszek, amire a sajtból öntök. Megszórom a pirítot baconnal és alma kockákat teszek rá.