Manapság már szerencsére nagyon jó péksüteményeket lehet kapni, de mégis egészen más érzés a sajátunkat megsütni. Amikor egy étel úgy kerül az asztalunkra, hogy minden komponensét mi készítettük el, az felemelő érzés

Hot-Dog kifli Kamado Joe kerámia grillen

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: 3

Hot-Dog kifli Kamado Joe kerámia grillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1,5 teáskanál só
  • 150 ml tej
  • 150 ml víz

Elkészítés:

  1. A Kamado Joe-t indirekt sütésre szerelem fel és a rácsra egy pizzakövet teszek. Elkezdem a sütőt felfűteni. Célom a stabil 200 fok.
  2. Gyorsan összeállítom a tésztámat. A lisztet egy tálba szitálom és a közepébe egy mélyedést készítek. ide öntöm az olajat, a vizet és a tejet. Rámorzsolom az élesztőt és dagasztani kezdem.
  3. Félidőben, ami nagyjából 5 perc hozzá adom a sót és további 5 percig dagasztom. A végére szép fényes rugalmas tésztát kapok. 35 percig hagyom letakarva kelni meleg helyen.
  4. Amikor a tészta megkelt 8 részre vágom és egyesével gömbölyítem azokat, majd 10 percet hagyom pihenni.
  5. Kinyújtom a tésztát 28*18 cm-es ovális formává majd feltekerem és egyenletesen vastag rúddá sodrom. Lepermetezem, vízzel majd 20 percet hagyom pihenni.
  6. Közvetlenül sütés előtt ismét lepermetezem vízzel és 30-35 perc alatt készre sütöm.