jalapeño pác

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: 1

jalapeño pác

írta: SpaTrend

Hozzávalók:

  • 120 ml jalapeno zselé
  • 120 ml lime leve
  • 60 ml olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 2 g őrölt kömény
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítés:

  1. A jalapeño zselét melegítsd meg egy kisebb lábasban. Nem kell forralni, elég, ha kissé folyóssá válik.
  2. A tűzről levéve add a zseléhez a citromhéjat, a lime levet, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott hagymát.
  3. Végül mehetnek bele a fűszerek és az olaj. Keverd el jó alaposan az egészet. Akár egy aprítóban is összedolgozhatod a csípős szószt, de ha aprítóban kevered össze a hozzávalókat, akkor az olajat nem kell előre beletenni. Elég akkor óvatosan belecsorgatnod a pácba, amikor megy a motor és keveredik a szósz.
  4. Sütés előtt egy órával kend be a jalapeñós páccal a csirke vagy disznóhúst, és hagyd pihenni.

Extra tippek:

  • Mivel elég intenzív íze van a pácnak, ezért nem kell sokáig pihentetni a húst. Ha nem szeretnéd túl csípősre készíteni a fogást, akkor ne várd meg az egy órát.
  • A jalapeño zselé helyett használhatsz felaprított paprikákat is, de akár te is felfőzheted a jalapeñót egy kis vízzel, cukorral és ecettel, hogy házi zselét készíts.