A pácolás általában megelőzi a sütést, ám ebben a receptben fordítottunk egy kicsit a sorrenden. Izgalmas technika, izgalmas ízekkel.

Jalapenos sertés szelet

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 4

Jalapenos sertés szelet

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db csontos sertés borda
  • 126 ml olívaolaj
  • 2 kk koriander mag
  • 60 ml almaecet
  • 1 kk cukor
  • 2 db jalapeno
  • fél db fehér hagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A hús szeleteket töröljük szárazra, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk őket pihenni szobahőmérsékleten 30 percig.
  3. A koriander magokat pirítsuk meg szárazon 2 perc alatt.
  4. Amikor kicsit kihűltek, törjük össze őket, adjuk hozzá az ecetet, a cukrot és 120 ml olajat.
  5. Sózzuk, borsozzuk a pácot is, majd addig kevergessük, amíg a só és a cukor is feloldódik.
  1. A jalapenókat forgassuk meg egy evőkanál olajban és sózzuk, borsozzuk.
  2. A húst kenjük le a maradék olajjal és tegyük fel a jalapenot és a húst is a grillre.
  3. A paprikát sűrű forgatás mellett süssük 5 perc alatt puhára, a húst pedig két percenként forgatva süssük 8-12 percig, vastagságtól és preferenciától függően.
  4. A grillről levéve pihentessük a húst 10 percig, majd szórjuk ár a karikára vágott paprikát és öntsük rá a korábban készített pácot is.
  5. Így hagyjuk pihenni legalább 15 percig, de állhat akár 1 órát is a tálalás előtt.
  6. Ekkor a vékonyra szeletelt hagymát is szórjuk a hús  tetejére.