A hamburger egy igazán megosztó étel. Ha egy finom szaftos kézműves burgerre gondolunk, mindenki szájában összefut a nyál, míg ha a gyorsfagyasztott húspogácsára jut eszünkbe egy silány, gyenge minőségű ételre asszociálunk.

Hamburgert nem csak marhahúsból lehet készíteni ezért szeretném most megmutatni egy igazán szaftos kacsaburger elkészítését.

 

Kacsa burger Imperial gázgrillen

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 3

Kacsa burger Imperial gázgrillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 4 db Bőrös kacsamell
  • 4 db Hamburger zsemle
  • 2 dl majonéz
  • 1 dl ketchup
  • 2 dkg kapribogyó
  • 5 dkg bébi spenót
  • 15 dkg savanyú káposzta
  • 1 db alma
  • 3 fej lilahagyma
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 0,5 dl víz
  • 2 gramm Szódabíkarbóna

Elkészítés:

A hamburger elkészítését az előkészületekkel kezdem, mert az előkészítés hosszabb időt vesz igénybe mind maga a hamburger elkészítése.

Az Imperial gázgrill egy rácsának a helyére öntöttvas lapot teszek és felfűtöm a sütőt 250 fokra

Az első lépés a savanyú káposztasaláta elkészítése. A káposztát kinyomkodom és átvágom, hogy ne maradjanak benne hosszú szálak. Nem az ízén változtat, hanem a fogyaszthatóságán. 1 fej lilahagymát apró kockákra vágok és az almát a káposzta vastagságával megegyező csíkokra vágom. A káposzta felét a rostlapra teszem és enyhén megpirítom, majd hozzá keverem a maradék káposztához, az almához és a lilahagymához. Ízlés szerint sóval, borssal, cukorral és balzsamecettel ízesítem, majd a hűtőbe teszem, hogy az ízek össze tudjanak érni. Ezt a salátát akár előző nap is elkészíthetem.

A maradék lilahagymát és a kaliforniai paprikát csíkokra vágom sóval és egy pici cukorral elkeverem, majd amikor levet engedett kinyomkodom és a rostlapon megpirítom. Amikor elkészült egy kevés olíva olajat öntök ré, sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítem.

A burger szószhoz a majonézt, a ketchupot összekeverem és hozzá adok 1 evőkanálnyit a kapribogyó levéből. 1 salott hagymát apró kockákra vágok a kapribogyóval együtt és a szószhoz keverem.

Elérkezett az ideje a húspogácsa elkészítésének. A kacsamellek bőrét átnézem és megtisztítom, majd ledarálom, borssal fűszerezem. A kacsamell zsírja nagyon laza szerkezetű ezért keverek hozzá 0,5 dl vizet és 2g szódabikarbónát, hogy ne essen szét. Sózni csak sütés közben fogom.

A hamburger zsemlét félbe vágom és lepermetezem olíva olajjal, majd a rácsra teszem, hogy megpiruljon. Közben a húst a rostlapon sütni kezdem. A kacsamellet nem kell teljesen átsütni, A rosé kacsamell igazán szaftos és ízletes. A megpirított bucit megkenem a burger szósszal, bébi spenót leveleket teszek rá. A spenótra kerül a savanyú káposztás saláta, majd a kacsa húspogácsa. A húspogácsa tetejére kerül a pirított lilahagyma és a kaliforniai paprika és lezárom a buci tetejével