A boltban kapható BBQ szószok nem rosszak, de meg sem közelítik egy otthon készült szószt nagyszerűségét. Ebbe a házi BBQ szószba a kávé fanyar ízei visznek egy kis csavart. Telt ízvilága miatt főleg sertés és marha ételekhez ajánljuk.

Kávés BBQ szósz

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: 1

Kávés BBQ szósz

írta: Bácsalmási Katalin

Hozzávalók:

  • 1 csésze méz
  • 1 csésze ketchup
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál zúzott fokhagyma
  • 0,25 csésze erős presszó kávé
  • 0,25 csésze szójaszósz
  • 0,5 csésze balzsamecet

Elkészítés:

1. Egy közepes méretű serpenyőben keverjük össze az olívaolajat és a fokhagymát, majd közepes lángon pirítsuk aranybarnára.

2. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk a fokhagymát az olajban kihűlni. Keverjük hozzá a ketchupot, a mézet, az ecetet, a szójaszószt és az eszpresszót. Tegyük vissza a tűzre, és 15 percig pároljuk, hogy az ízek összeérjenek és a szósz kicsit besűrűsödjön. Vegyük le a tűzről és hűtsük ki.

3. Tegyük tiszta, kiforrázott üvegbe. Hűtőben 1-2 hétig eláll. 

4. Fogyaszthatjuk grillezett, sült húsokhoz, adhatjuk szendvicsekhez, hamburgerekhez, de egy egyszerű sült krumplit is nagyszerűen feldob. Jó étvágyat hozzá!