- írta: Peitli Csilla
A kemencében sült tészta tipikus mediterrán fogás. Egyszerű, finom, laktató és mindenki szereti. Tökéletes melengető étel, amely gyorsan készen van.
Kemencében sült füstös tészta
írta: Alfa Forni Magyarország
Hozzávalók:
- 320 gr durum tészta
- 1,5 dl paradicsom szósz
- 1 db vöröshagyma (apró kockákra vágva)
- 3 tk olívaolaj
- 150 gr mozzarella
- 40 gr fekete olívabogyó, magozva, szeletelve
- ízlés szerint reszelt pecorino sajt
- 15 gr kapribogyó
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
1. Főzzük meg úgy a tésztát, hogy "al dente" maradjon.
2. Reszeljük le a pecorino sajtot és vágjuk fel apró kockákra a mozzarellát.
3. Készítsük el a tésztaszószt: melegítsük össze a paradicsomszószt, olívaolajat, hagymát, olívabogyót, kapribogyót. Végül forgassuk bele a kétféle sajtot is.
4. Az "al dente" tésztát forgassuk bele a szószba.
5. Tegyük a keveréket egy mélyebb, tűzálló edénybe, szórjuk meg egy kis reszelt pecorino sajttal és zsemlemorzsával. Fűtsük fel az Alfa Forni kemencét 200 C fokra, majd süssük készre 10-15 perc alatt.