A kemencében sült tészta tipikus mediterrán fogás. Egyszerű, finom, laktató és mindenki szereti. Tökéletes melengető étel, amely gyorsan készen van.

Kemencében sült füstös tészta

Elkészítési idő: 30 perc perc
Nehézség: 1

Kemencében sült füstös tészta

írta: Alfa Forni Magyarország

Hozzávalók:

  • 320 gr durum tészta
  • 1,5 dl paradicsom szósz
  • 1 db vöröshagyma (apró kockákra vágva)
  • 3 tk olívaolaj
  • 150 gr mozzarella
  • 40 gr fekete olívabogyó, magozva, szeletelve
  • ízlés szerint reszelt pecorino sajt
  • 15 gr kapribogyó
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

1. Főzzük meg úgy a tésztát, hogy "al dente" maradjon. 

2. Reszeljük le a pecorino sajtot és vágjuk fel apró kockákra a mozzarellát. 

3. Készítsük el a tésztaszószt: melegítsük össze a paradicsomszószt, olívaolajat, hagymát, olívabogyót, kapribogyót. Végül forgassuk bele a kétféle sajtot is.

4. Az "al dente" tésztát forgassuk bele a szószba.

5. Tegyük a keveréket egy mélyebb, tűzálló edénybe, szórjuk meg egy kis reszelt pecorino sajttal és zsemlemorzsával. Fűtsük fel az Alfa Forni kemencét 200 C fokra, majd süssük készre 10-15 perc alatt.