- írta: Bácsalmási Katalin
Az amerikaiak kedvenc mogyoróvajas szendvicse francia pirítósként igazi különlegesség, ami egy tökéletes reggeli vagy desszert a grillparti után!
Francia pirítós grillezve
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 4 szelet toast kenyér
- 3 ek málna lekvár
- 3 ek mogyoróvaj
- 2 ek mézes pirított mogyoró
- 3 db tojás
- 2 ek vaj
- 1 dl tejszín
- 1 ek porcukor
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes-magas hőfokra. Majd tegyünk fel egy öntöttvas serpenyőt melegedni!
- A két szelet kenyeret kenjünk meg mogyoróvajjal, kettőt pedig a lekvárral.
- A mézes mogyorót egy aprítóban kissé törjük össze és szórjunk egy keveset a mogyorókrémre belőle, majd állítsuk össze a 2 mogyoróvajas-lekváros szendvicset.
- A tojásokat verjük fel a tejszínnel és a cukor felével.
- Ebbe a tojásos keverékbe mártsuk bele a szendvicseket, hogy jól megszívják magukat.
- A forró öntöttvas serpenyőbe dobjuk bele a vajat, és amikor elolvadt, süssük meg a szendvicseket a serpenyőben.
- Oldalanként 2 perc alatt pirítsuk rá a tojásos/tejszínes kérget a kenyérre, ami belül még puha és édes marad.
- Amikor szépen megsült a kenyér, akkor vegyük le a grillről.
- Vágjuk a szendvicseket átlósan félbe és szórjuk meg a maradék mogyoróval és a porcukorral. Ízlés szerint friss gyümölcsöket is adhatunk hozzá!