Ázsiai ízvilágú, omlós sertés taco a faszenes grillekre jellemző füstös aromával!

Konfitált sertés hasaalja tortillába töltve

Elkészítési idő: 330 perc
Nehézség: 5

Konfitált sertés hasaalja tortillába töltve

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 1 db hasaalja (cheshire cut)
  • 120 ml bbq szósz
  • 2 ek fekete kávé
  • 60 ml hoisin szósz
  • 30 g bbq fűszerkeverék
  • 450 g sertészsír
  • 6 db tortilla (kicsi)
  • 1 db hickory fa

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grill 95°C-ra.
  2. A hasaalját vágjuk hat egyforma darabra és szórjuk meg a fűszerkeverékkel őket.
  3. Tegyük őket egy serpenyőbe vagy eldobható grilltálcára.
  4. Adjuk a tálcán a hús mellé a zsírt is.
  5. Egy alufóliával takarjuk le a húst úgy, hogy a sarkokon ne zárjuk le teljesen a csomagot, így a füstnek lesz esélye átjárni a húst.
  6. Amikor már forrón izzik a faszén, tegyük fel a legmelegebb részre a füstölőfát, majd mehet a grillre a hús tálva.
  7. Süssük 4,5-5 óráig a húst.
  8. Amíg sül a hús készítsünk egy BBQ mártást a hoisin szósz, a BBQ szósz és a kávé elkeverésével. Tegyük felhasználásig hűtőbe.
  9. Ezután vegyük ki a tálcát és hűtsük le a húst, amit takarjunk le zsírpapírral, hogy ne száradjon ki a teteje. (Akár egész éjszakára a hűtőben hagyhatjuk.)
  10. Az utolsó simításokhoz melegítsük elő a grillt 230°C-ra.
  11. Vegyük ki a zsírból a húst és szeleteljük fel fél centis darabokra, majd egy serpenyőben pirítsuk meg őket.
  12. Amikor már szépen sül a hús, kenjük le a korábban elkészített BBQ szósszal, amit karamellizáljuk rá a húsra.
  13. Ezután gyorsan melegítsük fel a tortillákat a grillen és állítsuk össze a tacót egy kis salátával (coleslaw), a hússal és végül jöhet az egészre még egy kevés az ázsiai BBQ mártásból!