- írta: Peitli Csilla
Ázsiai ízvilágú, omlós sertés taco a faszenes grillekre jellemző füstös aromával!
Konfitált sertés hasaalja tortillába töltve
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 1 db hasaalja (cheshire cut)
- 120 ml bbq szósz
- 2 ek fekete kávé
- 60 ml hoisin szósz
- 30 g bbq fűszerkeverék
- 450 g sertészsír
- 6 db tortilla (kicsi)
- 1 db hickory fa
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grill 95°C-ra.
- A hasaalját vágjuk hat egyforma darabra és szórjuk meg a fűszerkeverékkel őket.
- Tegyük őket egy serpenyőbe vagy eldobható grilltálcára.
- Adjuk a tálcán a hús mellé a zsírt is.
- Egy alufóliával takarjuk le a húst úgy, hogy a sarkokon ne zárjuk le teljesen a csomagot, így a füstnek lesz esélye átjárni a húst.
- Amikor már forrón izzik a faszén, tegyük fel a legmelegebb részre a füstölőfát, majd mehet a grillre a hús tálva.
- Süssük 4,5-5 óráig a húst.
- Amíg sül a hús készítsünk egy BBQ mártást a hoisin szósz, a BBQ szósz és a kávé elkeverésével. Tegyük felhasználásig hűtőbe.
- Ezután vegyük ki a tálcát és hűtsük le a húst, amit takarjunk le zsírpapírral, hogy ne száradjon ki a teteje. (Akár egész éjszakára a hűtőben hagyhatjuk.)
- Az utolsó simításokhoz melegítsük elő a grillt 230°C-ra.
- Vegyük ki a zsírból a húst és szeleteljük fel fél centis darabokra, majd egy serpenyőben pirítsuk meg őket.
- Amikor már szépen sül a hús, kenjük le a korábban elkészített BBQ szósszal, amit karamellizáljuk rá a húsra.
- Ezután gyorsan melegítsük fel a tortillákat a grillen és állítsuk össze a tacót egy kis salátával (coleslaw), a hússal és végül jöhet az egészre még egy kevés az ázsiai BBQ mártásból!