- írta: Peitli Csilla
Sajtos, torony formába rendezett krumplis előétel mornay szósszal.
Krumplis pite sajttal
írta: Alfa Forni Magyarország
Hozzávalók:
- 4 db krumpli
- 120 g provolone sajt
- 200 g ricotta
- ízlés szerint mornay szósz
- 120 g mozzarella
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a kemencét 200°C-ra.
- A provolone és a mozzarella sajtot vágjuk kis kockákra és keverjük össze.
- A krumplikat pucoljuk meg és a felét főzzük meg forró vízben, majd pürésítsük.
- A másik felét szeleteljük vékonyra és süssük őket 5 percig.
- Vegyünk elő egy gyűrűket, ha külön darabokat készítünk (vagy egy nagyobb tálat, ha egyben sütjük meg).
- Alulra kerüljön egy réteg krumpli, amit sózzunk, borsozzunk, majd jöhet rá egy kevés sajtkeverék.
- Erre egy réteg krumplipüré kerüljön.
- Jöhet egy újabb réteg sajtkeverék, majd újabb sor a krumpli szeletekből.
- Ezt is sózzuk, borsozzuk.
- Végül borítsuk be az egészet a ricottával és szórjuk meg sóval.
- Süssük az egyéni darabokat 15 percig (ha egybe készítjük, akkor süssük egy kicsit tovább).
- Mornay szósszal meglocsolva kínáljuk.