Sajtos, torony formába rendezett krumplis előétel mornay szósszal.

Krumplis pite sajttal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Krumplis pite sajttal

írta: Alfa Forni Magyarország

Hozzávalók:

  • 4 db krumpli
  • 120 g provolone sajt
  • 200 g ricotta
  • ízlés szerint mornay szósz
  • 120 g mozzarella
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a kemencét 200°C-ra.
  2. A provolone és a mozzarella sajtot vágjuk kis kockákra és keverjük össze.
  3. A krumplikat pucoljuk meg és a felét főzzük meg forró vízben, majd pürésítsük.
  4. A másik felét szeleteljük vékonyra és süssük őket 5 percig.
  5. Vegyünk elő egy gyűrűket, ha külön darabokat készítünk (vagy egy nagyobb tálat, ha egyben sütjük meg).
  6. Alulra kerüljön egy réteg krumpli, amit sózzunk, borsozzunk, majd jöhet rá egy kevés sajtkeverék.
  7. Erre egy réteg krumplipüré kerüljön.
  8. Jöhet egy újabb réteg sajtkeverék, majd újabb sor a krumpli szeletekből.
  9. Ezt is sózzuk, borsozzuk.
  10. Végül borítsuk be az egészet a ricottával és szórjuk meg sóval.
  11. Süssük az egyéni darabokat 15 percig (ha egybe készítjük, akkor süssük egy kicsit tovább).
  12. Mornay szósszal meglocsolva kínáljuk.