Házi krumpli saláta libazsírban sütve, baconnel és házi öntettel.

Libazsíros, grillezett burgonya saláta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 2

Libazsíros, grillezett burgonya saláta

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 2 ek libazsír
  • 1 ek dijoni mustár
  • 80 ml alma ecet
  • 3 db shalotta
  • 2 szál újhagyma
  • 4 szelet bacon
  • 2 kk cukor
  • 1 ek só
  • fél kk fekete bors

Elkészítés:

  1. A krumplit meghámozzuk, vágjuk kisebb darabokra és főzzük 15 percig, amíg enyhén megpuhul.
  2. A grillt melegítsük elő 180°C-ra.
  3. A forró grillre tegyünk fel egy öntöttvas edényt, amiben süssük ropogósra a baconöket 5 perc alatt.
  4. Ezután tegyük ki őket hűlni, majd morzsoljuk össze őket későbbi használatra.
  5. A shalottahagymát vágjuk apróra, amit pirítsunk meg a bacon zsíron, majd vegyük le a tűzről hűlni.
  6. Egy nagy tálban keverjük össze az ecetet a cukorral, a mustárral, a sóval és a borssal. Végül adjuk hozzá a sült hagymát is.
  7. Olvasszuk fel a libazsírt az öntöttvas edénybe, majd adjuk hozzá a krumplit.
  8. Ízesítsük egy kevés sóval és hagyjuk szépen megpirulni.
  9. Ne kevergessük feleslegesen, ne is mozgassuk, hogy rendesen megpirulhasson az egyik, majd a másik oldala.
  10. Amikor már egy kicsit lekapott a krumpli, akkor jó!
  11. Süssük oldalanként 2-2 percig, majd a tűzről levéve azonnal tegyük az öntetbe.
  12. Hagyjuk állni 30 percig, hogy megszívhassa magát.
  13. Időnként egy kicsit mozgassuk át óvatosan, nehogy összetörjön a krumpli.
  14. Közben karikázzuk fel az újhagymát is, majd tálalás előtt szórjuk meg vele és a bacon morzsákkal a salátát!