A koreai konyha egyik ikonikus receptje a bulgogi. Szaftos hús, izgalmas ízek és tartalmas falatok. Próbáld ki te is!

Marha bulgogi

Elkészítési idő: pihentetés + 40 perc
Nehézség: 4

Marha bulgogi

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 800 g rib eye vagy shirloin steak
  • 4 ek szójaszósz
  • 4 ek méz
  • 2 ek barna cukor
  • 1 ek piros paprika pehely
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 db hagyma

Elkészítés:

  1. A marhahúst szeleteljük fel vékony csíkokra.
  2. Keverjük össze a szójaszószt a mézzel, a cukorral, a paprika pehellyel,  zúzott fokhagymával és a szezám olajjal.
  3. Ebbe  pácba tegyük bele a húst és a vékonyra szeletelt hagymát, majd pihentessük az egészet 2 órát a hűtőben.
  4. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  5. Tegyük fel a húst sülni és néha mozgatva, áthelyezve, forgatva süssük készre pár perc alatt.
  6. Rizzsel, kimcsivel és uborkával kínáljuk, de használhatunk bármilyen más zöldséget is nyersen vagy ressre pirítva.