- írta: Peitli Csilla
A Tex-Mex konyha jól ismert klasszikusa grillen készítve.
Marha fajitas
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 500 g marha steak
- 1 db hagyma
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 db lime
- 8 db tortilla
- 8 ek tejföl
- 8 ek salsa
- 2 ek chili por
- 2 kk őrölt kömény
- 1 kk oregánó
- 1 kk fokhagymás só
- 2 ek víz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 200 ºC-ra.
- A chilit, a köményt, az oregánót és a fokhagymás sót keverjük össze a vízzel.
- A húst, a hagymát és a paprikákat is vágjuk fel csíkokra.
- Tegyük a húst, a paprikát és a hagymát egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a fűszerkeveréket és alaposan forgassuk át az egészet.
- A meleg grillre tegyük fel a fajitas serpenyőt és egy pici olajjal kenjük le, majd hagyjuk felforrósodni.
- Öntsük a húsos keveréket a serpenyőbe, terítsük el egyenletesen és süssük az egészet 6 percig. A hús vastagságától függően, esetleg egy kicsit tovább.
- Amikor a hús elérte a kívánt puhaságot, vegyük le, tegyük az asztalra és locsoljuk rá egy fél lime levét.
- A tortillák megtöltéséhez tegyünk a fajitasból a lap közepére, erre kanalazzunk egyet a tejfölből és a salsából, majd az oldalakat behajtva tekerjük fel. Ezt már mindenki csinálhatja magának az asztalnál!