Kebab vagy kebap, szinte mindenki hallotta már ezt az elnevezést, de sokan nem tudják, pontosan mit takar valójában. Legtöbbször a kebab alatt a török eredetű adana kebab nevű ételt értjük.
Marha kebab kevert salátával Broil King Imperial gázgrillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1 kg Darált marhahús
- 50 g Suncity brisket rub
- 2 csomag saláta keverék
- 200 g görög joghurt
- 50+50 g Római kömény
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db tortilla
Elkészítés:
A bambusz nyársakat vízbe áztatom, a darált marhahúst (készíthető bárány vagy birkahúsból is) a Suncity brisket rubbal, római köménnyel fűszerezem és félre teszem pihenni a hűtőbe. Közben a Broil King Imperiált 250 fokra felfűtöm. A húst 30 perc után a bambusznyársra nyomkodom, majd a grillre teszem sülni. A megfordításához a Broil King Professzionális grill fogócsipeszét használom, mert kényelmesen meg tudom vele fogni a kb 250g – os kebabokat. Teljesen körbe sütöm, de a marhahúst nem kell teljesen átsütni, így sokkal szaftosabb marad. Többszöri fordítás mellet 10-12 percig sütöm.
Tálaláshoz a görögjoghurtot a citrom reszelt héját és levét, a fokhagymát, petrezselymet és a római köményt összekeverem.
A grillen megsütött tortillával vagy pitával tálalom.
Professzionális grill fogócsipesz