Egy nagyon finom fűszeres steak kétféle burgonya körettel, ha el akarjuk kápráztatni a vendégeinket vagy családunkat.

Marha rostélyos szarvasgombás fűszervajjal, grillezett édesburgonyával és jacket potato

Elkészítési idő: 6o perc
Nehézség: 3

Marha rostélyos szarvasgombás fűszervajjal, grillezett édesburgonyával és jacket potato

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 1 kg Marha rostélyos
  • 4 darab Burgonya
  • 4 db édesburgonya
  • 5 dkg Vaj
  • 1 kávéskanál Szarvasgomba pép
  • 1 teáskanál Só
  • 1 teáskanál Roppantott bors
  • 1 szál újhagyma
  • 4 evőkanál tejföl

Elkészítés:

  1. A húst formára kötözöm, vékonyan beolajozom a felületét, majd roppantott borssal fűszerezem. Sütő papírba csomagolom és egy éjszakára hűtőbe teszem. 
  2. A kerámia grillt direkt-indirekt sütésre szerelem fel és felfűtöm, hogy a dóm hőmérője 250 fokot mutasson.
  3. A burgonyákat vékonyan beolajozom és az indirekt oldalra teszem sülni kb. 55 percre.
  4. A puha vajat kikeverem a szarvasgomba péppel, majd folpackba teszem. Egy hengert formázok belőle és a hűtőbe teszem.
  5. A hús minden oldalát 2-2 percig pirítom a direkt hőn, majd 30 percre az indirekt oldalra teszem.
  6. Amikor letelt a 30 perc, pihentetem, amíg a burgonya elkészül.
  7. Közben az édesburgonyát meghámozom és 1,5 cm vastag szeletekre vágom. Az indirekt oldalon a héjas burgonya mellett készre sütöm. 
  8. Amikor a burgonyák elkészültek, a húst 4 egyforma szeletre (kb. 25 dkg) vágom és direkt sütéssel mindkét oldalát 2 percig sütöm.
  9. Tálalásnál a héjas burgonya tetejébe keresztet vágok és megnyomom, hogy megnyíljon.
  10. Megsózom és egy kanál tejfölt teszek rá és megszórom a karikára vágott újhagymával.