A marha nyársakon nem változtattam, mert szerintem úgy jó ahogy van. Viszont köretnek petrezselymes karfiolrizst készítettem zöldborsos viszkimártással.

VIDEÓRECEPT! Flambírozott baconos marhanyársak

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: 4

VIDEÓRECEPT! Flambírozott baconos marhanyársak

írta: Schwarczenbarth zoltán

Hozzávalók:

  • 50 dkg Marha hátszín
  • 50 dkg bacon
  • 2 evőkanál só
  • 1 evőkanál bors
  • 2 evőkanál oregánó
  • 50 dkg karfiol
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1,5 dl Marha alaplé
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 4 evőkanál Viszki
  • 15 szem Zöldbors
  • 1 csipet Fehérbors

Elkészítés:

 

  • A marhahátszínt 2 centis szeletekre vágom, majd vékonyra kiklopfolom.
  • A hússzeletet lefektetem és beborítom a bacon szeletekkel.
  • Sózom, borsozom és megszórom oregánóval.
  • A hússzeletet feltekerem, majd a roládot 3 centis darabokra vágom és a darabokat keresztbe bambusz nyársra fűzöm.
  • A nyársakat ofszet szmókerbe rakom, hogy kapjon egy ki bükkfa füstöt.
  • Amig a hús füstölődik elkészítem a mártást.
  • Egy serpenyőbe öntöm az alaplét, a tejszínt, 3 evőkanál viszkit és a zöldborsot.
  • Sózzuk borsozzuk, majd az ofszet szmóker platniján felforraljuk és addig főzzük amíg be nem sűrüsödik.
  • A platnit kevés olajjal meglocsoljuk és a nyársakat körbepirítjuk.
  • Ha elkészült a hús meglocsoljul 1 evőkanál viszkivel és meggyújtjuk. Ezáltal extra pörzsanyag keletkezik a hús felületén.
  • Ha az alkohol elégett, a húst félrerakjuk pihenni.
  • Az aprítógépben a rizsszem méretűre aprított karfiolt a platnira öntjük és kevés étolajjal meglocsoljuk és megsózzuk.
  • Adigg pároljuk míg a karfiol megpuhul, majd hozzáadjuk  az apróra vágott petrezselymet. Még 1 percig pirítjuk.
  • A tányér közepére halmozzuk a karfiolrizst, körbeöntjük a mártással és a köret tetejére fektetünk két nyársat.
  • Jó étvágyat!