Hosszú ideig és alacsony hőfokon készül ez a bbq borjú szegy, de megéri rászánni az időt egy parti előtt, mert a vendégek odáig lesznek érte.

Gyömbéres, mézes borjúszegy

Elkészítési idő: + 540 perc
Nehézség: 4

Gyömbéres, mézes borjúszegy

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • kb. 2.3 kg borjú szegy
  • 60 g só
  • 30 g fekete bors
  • 120 ml bourbon
  • 120 ml gyömbérsör
  • 60 ml méz

Elkészítés:

  1. A bourbont és a gyömbérsört keverjük össze a mézzel, amíg a méz teljesen feloldódik.
  2. Ebbe a pácba tegyük bele az egész szegyet és pihentessük legalább 2 órán keresztül, de akár egy éjszakát is eltölthet a pácban a hús.
  3. Sütés előtt melegítsük elő a grillt 105°C-ra.
  4. A szegyet vegyük ki a pácból és sózzuk, borsozzuk meg alaposan, majd mehet fel a hús a grillre.
  5. A hús alá tegyünk be egy vízzel töltött tálcát, hogy meglegyen a kellő páraszint a sütőtérben.
  6. Süssük 9 óráig vagy amíg eléri a megfelelő belső hőmérsékletet (95°C) és kézzel is szálaira szedhető a hús.
  7. Szendvicsnek, salátát mellé kiváló ez az omlós borjú.