A kofta nem a világ legelegánsabb étele, de íze mindenért kárpótol!

Kofta marhahúsból

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Kofta marhahúsból

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg darált marhahús
  • fél db hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt bors
  • fél kk só
  • 1 kk rozmaring
  • 1 kk kömény
  • 1 kk oregánó
  • fél kk fahéj
  • tálaláshoz humusz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A hagymát és a fokhagymát aprítsuk fel egy aprítóba, majd nyomkodjuk ki belőlük a nedvességet.
  3. Adjuk a hagymákat a darált húshoz a fűszerekkel együtt.
  4. Kézzel dolgozzuk össze a húst jó alaposan és kezdhetjük készíteni a nyársakat. (Akár a sütés előtti napon elkészíthetjük a húspépet, jót tesz az ízeknek a pihentetés.)
  5. A kezünkkel nyomkodjuk rá a húst a nyársra. Hagyományosan hosszúkás formát kell kapnunk, de készíthetünk kisebb, tömörebb gombócokat is.
  6. Tegyük fel a beolajozott rácsokra a nyársakat és süssük őket 10 percig, 2 percenként forgatva a nyárson egyet.
  7. Amikor átsült a hús, húzzuk le a nyársról és humusszal, tzatzikivel kínáljuk.