Vagy talán jobban ismert, mint pásztor pite. Az étel eredeti változata a maradék felhasználásaként, már sült és ledarált bárány, juh vagy marhahúsból készült, ellenben ma már egy szinte ikonikus fogás, ami a grillen is könnyen elkészíthető.

Shepherd's pied Broil King Imperial gázgrillen

Elkészítési idő: 60-70 perc
Nehézség: 2

Shepherd's pied Broil King Imperial gázgrillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 50 dlg Marhadarált (nyak)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 25 dkg gomba
  • 1 db póréhagyma
  • 3 szál halványító zeller
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl Marha alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 kg burgonya
  • 1 dl tejszín
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fekete bors
  • ízlés szerint kakukkfű

Elkészítés:

 

Az Imperial gázgrillt egy tepsivel együtt 200fokra melegítek és elkezdem benne pirítani az apróra vágott vöröshagymát, a félkarikára vágott póréhagymát, és a kockára vágott sárgarépát. 5-6 perc pirítás után hozzá adom a darálthúst és további 10-15 percig pirítom. ezután adom hozzá a szeletekre vágott gombát, majd újabb 5-6 percig pirítom. Fűszerezem sóval, fekete borssal, zúzott fokhagymával és kakukkfűvel. hozzá adom az angol zellert, a paradicsom pürét, elkeverem, majd felöntöm a borral és az alaplével.

Közben a kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzöm, áttöröm és vajjal burgonyapürét készítek, de tej helyett tejszínt használok.

Amikor a ragú besűrűsödik, a burgonyapürét egyenletesen a tetejére kenem és összesütöm.