Ha szeretnéd kicsit felrázni a megszokott menüt, akkor próbáld ki ezt a bárány receptet.
Mázas bárányszeletek
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 8 szelet bárány
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db jalapeno paprika
- 1 db lime
- 60 ml szójaszósz
- 3 ek méz
- 1 ek almaecet
- 1 ek balzsamecet
- fél kk só
- 2 ek koriander zöldje
Elkészítés:
- Egy kis tálkában keverjük össze a pác hozzávalóit. Ehhez a zúzott fokhagymát keverjük el a lime reszelt héjával és levével.
- Adjuk hozzá az apróra vágott jalapeno paprikát, a mézet, a szójaszószt, a kétféle ecetet, a sót és a koriander zöldjét.
- Amikor a méz is feloldódott a pácban, tegyük bele a bárány szeleteket és zárható zacskóban vagy edényben pihentessük legalább 30 percet. (De akár előző éjszaka is előkészíthetjük a pácolt húst.)
- Sütés előtt melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Tegyük fel a húst a grillre és vegyük lejjebb a hőfokot közepesre.
- Süssük 12 percig, 3 percenként forgatva rajtuk egyet, hogy előjöjjenek a szépen formázott grilljelek.
- Közben az oldalégőn melegítsük össze a visszamaradt pácot.
- Forrástól számított 3-4 percig redukáljuk vissza
- A megsült bárány szeleteket ezzel a mázzal meglocsolva tálaljuk.