Az Alfa Forni kemencében a pizzán kívül más olasz klasszikusok is készülhetnek. Például ez a sült tészta!
Mediterrán sült tészta
írta: Alfa Forni Magyarország
Hozzávalók:
- 320 g tészta
- 120 ml paradicsom szósz
- 1 db vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 150 g mozzarella
- 40 g olívabogyó - fekete
- 15 g kapribogyó
- ízlés szerint Pecorino sajt
- 1,5 ek zsemlemorzsa
Elkészítés:
- Fűtsük fel az Alfa Forni kemencét körülbelül 200°C-ra
- A (tetszőleges alakú) tésztát főzzük elő, amíg majdnem teljesen puha lesz.
- A pecorino sajt egy részét (2 evőkanál) reszeljük le, a többit a mozzarellával együtt vágjuk kisebb kockákra.
- A hagymát aprítsuk fel és pirítsuk le az olajban.
- Adjuk hozzá a paradicsompürét, a felvágott olajbogyót, kapribogyót és a két fajta sajtot (a reszelt sajtot még tegyük félre).
- A kifőtt tésztát öblítsük le hideg vízzel, majd keverjük bele a korábban elkészített paradicsomos szószba.
- Az ízesített tésztát tegyük egy hőálló tálba és szórjuk meg a zsemlemorzsával és a félretett reszelt pecorinóval.
- Süssük a kemencében 10-15 percig.