Nevét a nem éppen látványos külsejéről kapta ez a sütemény, ami azonban cserébe nagyon finom (bár egyáltalán nem kímélő) és grillen is elkészíthető!
Mississippi sárpite
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 270 g liszt
- 1 kk sütőpor
- 240 ml forró víz
- 450 g porcukor
- 400 g kristálycukor
- 5 g só
- 2 db tojás
- 2 marék makadám dió
- 50 g kakópor
- 2 kk vanília kivonat
- 120 ml író
- 80 ml tej
- ízlés szerint mini marshmallow
- 840 g vaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 175°C-ra és készüljünk úgy, hogy a süti ne a táz fölött süljön majd közvetlenül.
- Egy kisebb edénybe olvasszuk meg a nagyjából a vaj felé (egy picit lehet több, 450g körül).
- Keverjük bele a kakaópor felét, a só felé, majd keverjük össze alaposan.
- Végül öntsük hozzá a forrásban lévő vizet.
- Egy nagyobb tálban keverjük össze az írót, a felvert tojásokat, a sütőport és a vanília felét.
- Ehhez a keverékhez adjuk hozzá az összekevert lisztet és kristálycukort, és dolgozzuk össze, amíg homogén lesz.
- Öntsük a tésztát egy kivajazott, kilisztezett formába, majd mehet is be a grillbe.
- Süssük 20-25 percig.
- Az utolsó 5 percben, dobjuk a süti tetejére az összetört makadámdiót és a marshmallow-t.
- Ezután vegyük ki és hagyjuk pihenni 10 percig.
- Készítsük el a krémet, amíg hül a tészta. Ehhez a maradék vajat olvasszuk fel egy lábasban, majd vegyük le a hőforrásról.
- Adjuk hozzá a maradék kakaóport, a tejet. a vanília kivonatot, a sót és a porcukrot.
- Dolgozzuk össze, amíg egy sűrű, de folyós állagot nem kapunk.
- Ezt végül terítsük el a sütemény tetejéne egyenletesen és tegyük a hűtőbe lehűlni, szeletelés és tálalás előtt.