Nevét a nem éppen látványos külsejéről kapta ez a sütemény, ami azonban cserébe nagyon finom (bár egyáltalán nem kímélő) és grillen is elkészíthető!

Mississippi sárpite

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: 3

Mississippi sárpite

írta: Kamado Joe Magyarország

Hozzávalók:

  • 270 g liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 240 ml forró víz
  • 450 g porcukor
  • 400 g kristálycukor
  • 5 g só
  • 2 db tojás
  • 2 marék makadám dió
  • 50 g kakópor
  • 2 kk vanília kivonat
  • 120 ml író
  • 80 ml tej
  • ízlés szerint mini marshmallow
  • 840 g vaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt 175°C-ra és készüljünk úgy, hogy a süti ne a táz fölött süljön majd közvetlenül.
  2. Egy kisebb edénybe olvasszuk meg a nagyjából a vaj felé (egy picit lehet több, 450g körül).
  3. Keverjük bele a kakaópor felét, a só felé, majd keverjük össze alaposan.
  4. Végül öntsük hozzá a forrásban lévő vizet.
  5. Egy nagyobb tálban keverjük össze az írót, a felvert tojásokat, a sütőport és a vanília felét.
  6. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá az összekevert lisztet és kristálycukort, és dolgozzuk össze, amíg homogén lesz.
  7. Öntsük a tésztát egy kivajazott, kilisztezett formába, majd mehet is be a grillbe.
  8. Süssük 20-25 percig.
  9. Az utolsó 5 percben, dobjuk a süti tetejére az összetört makadámdiót és a marshmallow-t.
  10. Ezután vegyük ki és hagyjuk pihenni 10 percig.
  11. Készítsük el a krémet, amíg hül a tészta. Ehhez a maradék vajat olvasszuk fel egy lábasban, majd vegyük le a hőforrásról.
  12. Adjuk hozzá a maradék kakaóport, a tejet. a vanília kivonatot, a sót és a porcukrot.
  13. Dolgozzuk össze, amíg egy sűrű, de folyós állagot nem kapunk.
  14. Ezt végül terítsük el a sütemény tetejéne egyenletesen és tegyük a hűtőbe lehűlni, szeletelés és tálalás előtt.