Mizsei János féle BBQ Marhapofa

Mizsei János féle BBQ Marhapofa

Elkészítési idő: 900 perc
Nehézség: 3

Mizsei János féle BBQ Marhapofa

írta: Mizsei János

Hozzávalók:

  • 4 kisebb db angus marhapofa
  • 1 kg marha faggyú zsír
  • 15 dkg erdei gombapor
  • 20 g őrölt feketebors
  • 10 g citrombors
  • 1 l marha alaplé
  • 3 dkg citromos kakukkfű
  • 2 dkg tárkony
  • 1 db citromnád

Elkészítés:

 

a pofákat megtisztítjuk, az erdei gomba port a borsokkal összekeverjük, jól beleforgatjuk a pofákat. a faggyú zsírt felmelegítjük, beletesszük a húst és 12-24 óráig pácoljuk.

kiszedjük a pofákat, sózzuk. a kamatot felmelegítjük 150 fokra majd betesszük a tálcát, abba bele az alaplevet és a többi fűszert is majd felé tesszük a rácsot és arra a húsokat. 140 fokon 1 órát, majd lekenjük a zsírral, majd 110 fokon 2-3 órát sütjük és minimum meg 1x lekenjünk a húst, kivessük, pihentetjük, majd tálaljuk. az alaplevet ha vissza redukáljuk használhatjuk pecsenyelének is.