Nápolyi pizza otthon? Igen és igen! Egy bomba biztos alap tészta receptet hoztunk el Nektek, mely már számtalanszor bizonyított! Próbáljátok ki!

 

Nápolyi pizza alap recept

Elkészítési idő: 8 óra 50 perc perc
Nehézség: 3

Nápolyi pizza alap recept

írta: Balázs Attila

Hozzávalók:

  • 1 liter víz
  • 4,4 gramm élesztő
  • 45 gramm só
  • 1,5 kg Pizza liszt

Elkészítés:

1. Egy liter vízbe beletesszük az élesztőt és lassan elkezdjük feloldani, a víz kétharmad részéhez hozzáadjuk az összes lisztet.

2. Tíz percig dagasztjuk, majd hozzáadjuk sót és további 8-10 percig dagasztjuk.

3. Kis olívaolajjal megkenve 20 percet pihentetjük.

4. A pihentetés után lamináljuk a tésztánkat és újabb 20 percig pihentetjük.

5. Ismét lamináljuk és a laminálás után 250 grammos gombócokat formálunk belőle, amiket egyesével rétes liszttel megszórt kelesztő tálakban vagy műanyag dobozokban 6-8 órán keresztül szobahőmérsékleten pihentetjük.

6. Feltétezzük ízlés szerint. Utána semolában vagy réteslisztben kinyújtva elkezdjük megsütni a pizzákat. Fontos, hogy mindig a tésztának az a része legyen alul, ami a kelesztő ládában is alul volt.

7. 450 C fokon készre sütjük.

Ha egy kis extra segítségre van szükséged, nézd meg a videót, ahol mindent pontosan bemutatok!

Balázs Attila Pizzareceptje - Nápolyi Pizza

Jó étvágyat kívánunk!