A csirke az egyszerűbb grillételek közé tartozik a gyors grillezési idő miatt. Ez a recept azonban hosszabb pácolási időt követel, ezért csak akkor kezdj hozzá, ha van időd kivárni, hogy megteljen ízekkel ez a különleges fogás.

Olívabogyós grillcsirke zöldfűszerekkel

Elkészítési idő: pihentetés + 45 perc
Nehézség: 3

Olívabogyós grillcsirke zöldfűszerekkel

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke
  • 2 kk só
  • 2 kk bors
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 ek pirospaprika
  • 3 ek friss rozmaring
  • 200 g olívabogyó
  • 120 ml olívaolaj
  • 60 ml citromlé
  • 3 ek friss oregánó
  • 6 ek friss petrezselyem

Elkészítés:

  1. A grillezést megelőző este készítsük elő a húst. Ehhez a csirkerészeket sózzuk és borsozzuk be, majd hagyjuk pihenni a hűtőben éjszakára.
  2. Egy kisebb tálkában keverjük össze a pirospaprikát (egy része lehet csípős), a zúzott fokhagymát, a friss rozmaringot, az olaj felét.
  3. Ezzel a páccal kenjük le a húst bőségesen és újra pihentessük 1-2 órát, de már szobahőmérsékleten.
  4. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra, és készítsünk elő egy indirekt zónát a sütéshez.
  5. Tegyük fel a csirkéket sülni az indirekt zónába (bőrös résszel lefelé). Zárt tető alatt süssük 15-20 percig, hogy egy kis színt kapjanak.
  6. Ezután fordítsuk meg a húst és süssük további 20-25 percig, amíg teljesen meg nem puhul.
  7. Pihentessük a grillről levéve 10 percig.
  8. Amíg pihen a hús, készítsük elő az olívás pácot. Ehhez keverjük össze a maradék olívaolajat a citromlével, az apróra vágott oregánóval és petrezselyemmel. Adjuk hozzá a felszeletelt olívabogyókat és a csirke lecsöpögött levéből is tehetünk bele bátran. Ízlés szerint egy kis só is mehet bele.
  9. Tálalás előtt öntsük rá a húsra a zöldfűszeres-olívás pácot.