- írta: Peitli Csilla
Ki ne ismerné a spanyolok egyik leghíresebb fogását a paellát. Spanyolország szerte több verzióval és elkészítési móddal is találkozhatunk. Szeretném megmutatni az én kedvencemet.
Paella Kamado Joe grillen
írta: Billege Andras
Hozzávalók:
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db csirkcomb filé
- 500 g tenger gyümölcsei
- 1 db kaliforniai paprika
- 100 g zöldborsó
- 2 dl fehérbor
- 4 dl alaplé
- ízlés szerint só
- 1 csipet sáfrány
- 180 g rizs
- 1 szál chorizo
Elkészítés:
A Kamado Joe grillt 230 fokra felfűtöm a deflektor kövekkel együtt. Amíg a grill melegszik apróra vágom a hagymát és a fokhagymát, kockára vágom a csirkecombfiléket, valamint csíkokra a paprikát. A sáfrányt beáztatom a fehérborba.
Amikor a grill elérte a kívánt hőfokot egy paella serpenyőbe olajat öntök, majd üvegesre párolom a hagymát. Hozzá adom a csirkét és 10 percig pirítom. Ezután hozzá adom a rizst és addig pirítom, amíg teljesen kifehéredik, ekkor felöntöm a sáfrányos borral. Amikor a bor elpárolgott hozzá öntöm az alaplé harmadát. Amikor elpárolgott hozzá öntöm a második harmadát az alaplének. Amikor ez is elpárolgott, hozzá adom a paprikát, a zöldborsót és a tenger gyümölcseit, a chorizot és felöntöm a maradék alaplével.
Amikor az összes alaplevet felvette a rizs el is készült a paellánk.