Ki ne ismerné a spanyolok egyik leghíresebb fogását a paellát. Spanyolország szerte több verzióval és elkészítési móddal is találkozhatunk. Szeretném megmutatni az én kedvencemet.

Paella Kamado Joe grillen

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: 2

Paella Kamado Joe grillen

írta: Billege Andras

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db csirkcomb filé
  • 500 g tenger gyümölcsei
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 100 g zöldborsó
  • 2 dl fehérbor
  • 4 dl alaplé
  • ízlés szerint só
  • 1 csipet sáfrány
  • 180 g rizs
  • 1 szál chorizo

Elkészítés:

 

A Kamado Joe grillt 230 fokra felfűtöm a deflektor kövekkel együtt. Amíg a grill melegszik apróra vágom a hagymát és a fokhagymát, kockára vágom a csirkecombfiléket, valamint csíkokra a paprikát. A sáfrányt beáztatom a fehérborba.

Amikor a grill elérte a kívánt hőfokot egy paella serpenyőbe olajat öntök, majd üvegesre párolom a hagymát. Hozzá adom a csirkét és 10 percig pirítom. Ezután hozzá adom a rizst és addig pirítom, amíg teljesen kifehéredik, ekkor felöntöm a sáfrányos borral. Amikor a bor elpárolgott hozzá öntöm az alaplé harmadát. Amikor elpárolgott hozzá öntöm a második harmadát az alaplének. Amikor ez is elpárolgott, hozzá adom a paprikát, a zöldborsót és a tenger gyümölcseit, a chorizot és felöntöm a maradék alaplével.

Amikor az összes alaplevet felvette a rizs el is készült a paellánk.