Egyszerű, de kellemes köret a tavaszi grill tányérra. A zöld spárga látványos kiegészítője bármilyen húsnak!
Parmezános spárga baconnel
írta: Kamado Joe Magyarország
Hozzávalók:
- 1 csomag zöld spárga
- 5 szelet bacon
- 65 g parmezán sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- fél kk só
- 1 kk fekete bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt 210°C-ra.
- A bacont tegyük egy sütőedénybe vagy serpenyőbe és mehet is fel a grillre 10 percre.
- Süssük egyenletesen addig, amíg szépen megbarnul, de még nem teljesen ropogós.
- Közben a spárgáról távolítsuk el a fás végeket.
- A kisült bacon zsírt öntsük egy tálba és adjuk hozzá a szeletelt fokhagymát, majd forgassuk meg benne a spárgákat is, hogy szépen befedje a zsiradék.
- Ezután a spárgát terítsük egy rétegben a bacon tetejére és locsoljuk meg egy kevés fokhagymás zsírral.
- Jöhet rá a só, a bors és a parmezán sajt.
- Fedjük le az edényt és zárt tető alatt süssük 7 percig a köretet.
- Amikor a sajt megolvadt és a spárga is megpuhult, akkor tálalhatjuk is.