- írta: Peitli Csilla
Amikor a pizzakemence már kezd kihűlni, akkor jön el ennek a receptnek az ideje, amit aztán magára is lehet hagyni sülés közben.
Pirított sertésnyak
írta: Alfa Forni Magyarország
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertés nyak csont nélkül
- 2 db krumpli
- 3 db répa
- 2 db hagyma
- 2,5 db víz
- 2,5 db fehérbor
- ízlés szerint olívaolaj
- 2 db zellerszár
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Egy nagyobb sütőtálba tegyük bele a húst.
- Szórjuk mellé az egyforma méretűre vágott zöldségdarabokat, kivéve a krumplikat.
- A vizet és a bort keverjük össze, majd öntsünk annyit a tálba, hogy félig ellepje a húst.
- Locsoljuk meg a húst olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk a húst és a zöldségeket.
- A kemencét melegítsük elő (vagy várjunk míg visszahűl) 200°C-ra és tegyük be az ételt. Ezután akár ki is kapcsolhatjuk a kemencét.
- Süssük 4 órát az egészet.
- A krumplikat pirítsuk meg külön egy kis olívaolajjal és sóval, borssal megszórva.
- A hús mellől vegyük ki a zöldségeket és a szafttal együtt tegyük egy turmix gépbe. Készítsünk belőlük egy sűrűbb mártást.
- Tálaljuk a szeletekre vágott húst a pirított krumplival és a zöldséges mártással.