Amikor a pizzakemence már kezd kihűlni, akkor jön el ennek a receptnek az ideje, amit aztán magára is lehet hagyni sülés közben. 

Pirított sertésnyak

Elkészítési idő: 250 perc
Nehézség: 3

Pirított sertésnyak

írta: Alfa Forni Magyarország

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertés nyak csont nélkül
  • 2 db krumpli
  • 3 db répa
  • 2 db hagyma
  • 2,5 db víz
  • 2,5 db fehérbor
  • ízlés szerint olívaolaj
  • 2 db zellerszár
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb sütőtálba tegyük bele a húst. 
  2. Szórjuk mellé az egyforma méretűre vágott zöldségdarabokat, kivéve a krumplikat.
  3. A vizet és a bort keverjük össze, majd öntsünk annyit a tálba, hogy félig ellepje a húst.
  4. Locsoljuk meg a húst olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk a húst és a zöldségeket.
  5. A kemencét melegítsük elő (vagy várjunk míg visszahűl) 200°C-ra és tegyük be az ételt. Ezután akár ki is kapcsolhatjuk a kemencét.
  6. Süssük 4 órát az egészet.
  7. A krumplikat pirítsuk meg külön egy kis olívaolajjal és sóval, borssal megszórva.
  8. A hús mellől vegyük ki a zöldségeket és a szafttal együtt tegyük egy turmix gépbe. Készítsünk belőlük egy sűrűbb mártást.
  9. Tálaljuk a szeletekre vágott húst a pirított krumplival és a zöldséges mártással.