- írta: Peitli Csilla
Különleges tejföl alapú pizza a polip, a bazsalikom és a mozzarella legyőzhetetlen triumvirátusával.
Tenger gyümölcse pizza házilag
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 adag előre készített pizza tészta
- 120 ml créme fraiche vagy tejföl
- 200 g mozzarella
- 200 g előfőzött polip
- fél marék friss bazsalikom
- 1 marék arugula saláta
- 1 ek extra szűz olívaolaj
- 1 ek fokhagymás olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint citromlé
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt pizza fokozaton (250 fok) és tegyünk be egy pizzakövet vagy a The Bastard grillnél a Pizza rotisserie-t.
- Zárt tető alatt legalább 15 percig menjen a grill, hogy jól felmelegedjen.
- Közben nyújtjuk (vagy terítsük) ki a pizzát egy jól belisztezett felületre.
- A kinyújtott pizzán kenjük el a tejfölt vagy crème fraîche-t, úgy hogy egy karimát a pizza szélén kihagyunk.
- Az előre megfőzött polipot szeleteljük fel kisebb darabokra és szórjuk a pizzára az összetépkedett mozzarellával együtt.
- Sózzuk, borsozzuk a pizzát ízlés szerint, majd locsoljuk meg a kétféle olajjal.
- Egy pizzalapát segítségével óvatosan tegyük fel a pizzát a grillre sülni.
- Zárt tető alatt 10-15 percig süssük a tészta vastagságától függően.
- Amikor a tészta aranybarna és a szélek ropogósak lesznek, a sajt pedig megolvad, vehetjük is le.
- Tálalás előtt szórjuk meg a bazsalikom és az arugula levelekkel, majd locsoljuk meg ízlés szerint egy kevés citromlével a pizzát!